1000027246

To + to i nord

Etter bare to års drift, har Novaforms Harstad-kontor sikret seg et stort oppdrag for Andenes kommune,  en viktig rammeavtale med Narvik kommune og jobber på en allerede etablert rammeavtale for forsvarsbygg

– Det viser at vi kan konkurrere med de store, sier leder av Novaforms Harstad-kontor og distriktsleder Nord, Erik Kjærvik.

Lengtet etter midnattssolen og et kaldere klima


Han etablerte kontoret for to år siden, etter at lengselen etter midtnattsol og Nord-Norge ble for stor. Frem til 2022 jobbet han nemlig for Novaforms kontor i Stavanger.
– Jeg flyttet til Stavanger for å studere, men etter ti år, hvor de fem siste var som ansatt i Novaform, hadde jeg lyst til å flytte hjem igjen, forteller Kjærvik.
Selv om hjemlengselen var stor, hadde han imidlertid ikke lyst til å slutte i Novaform. Dette ble formidlet til leder for Novaform, Christian Becker.
– Han så umiddelbart mulighetene og mente at dette var en glimrende ekspansjonsmulighet. Dermed ble det til at jeg flyttet og etablerte Novaforms nordligste kontor i Harstad.

To + to

Fra kontoret i Andreas Lindsgate 9, styrer han et av Novaform minste kontorer. Om kontoret er blant de minste, så er regionen den desidert største.  
– Nedslagsfeltet vårt er Nordland, Troms og Finnmark. Det går fra Brønnøysund i sør til Kirkenes i nord. I praksis jobber vi imidlertid med prosjekter over hele landet, sier Kjærvik.

Fra den spede starten i 2022 og frem til nå, er antallet ansatte på kontoret doblet fra én til to. I tillegg har Novaform to medarbeidere som er innleid for å jobbe med Equinors prosessanlegg på Melkøya.
– Da vi skulle ansette vår første medarbeider valgte vi å gå for en skikkelig senior. Jørn Pettersen har lang fartstid og et bredt nettverk. Han er derfor én av grunnene til at vi har lyktes i nord, sier Kjærvik.

To bautaer i nord. Jørn Pettersen og Erik Kjærvik. Foto: Novaform

Byggherreombud og byggeleder for tidenes dyreste kommunebygg i Andenes kommune

Novaform har vunnet oppdraget med å være byggeherreombud og byggeleder for byggingen av 48 omsorgsboliger i Andenes kommune.

Her var i vi hard konkuranse, vi var ikke den rimeligste aktøren, men scoret best på kvalitet.
– Her skal vi være byggherreombud/byggeleder. Vi har nå kontrahert Consto AS som totalentreprenør og om alt går etter planen er det oppstart prosjektering rett over sommerferien, sier distriktslederen.
Fra hjemstedet på Bremnes ser han faktisk over på Andøya hvor de nye boligene skal komme.
– Med båt hadde jeg brukt én times tid, men med bil tar det tre timer å komme seg dit. Det er store avstander her oppe. 

I hard konkurranse med andre aktører, sikret kontoret seg nylig en toårig rammeavtale med Narvik kommune. Rammeavtalen innebærer prosjektadministrative oppgaver knyttet til små og store prosjekter som kommunen skal gjennomføre.
– Den trådte i kraft 13. juni i år og løper til 13. juni i 2026, med mulig forlengelse. Kontrakten har en samlet verdi på opptil 21 millioner kroner, men deles mellom fire aktører. For oss er dette en svært viktig rammeavtale som sikrer oss langsiktig arbeid, forteller Kjærvik.

Vi gleder oss til samarbeidet med Andøy kommune og Consto i forbindelse med bygging av omsorgsboligene på Andenes.

Fra venstre: Erik Hjellestad Kjærvik leder Novaform Nord, Malin Torset Abrahamsen prosjektleder Andøy kommune, Torgeir Ingebrigtsen prosjektutviklingssjef,  Lill-Iren Wollvik – prosjektleder og Ronny Bøckmann prosjektsjef.

Foto: Consto

Mye for Forsvarsbygg

I tillegg til avtalen med Narvik kommune og omsorgsboligene på Andenes, har kontoret også mye å gjøre for Forsvarsbygg.
– Jørn er for øyeblikket hundre prosent utleid til Forsvarsbygg. Hva han gjør for de, ønsker jeg imidlertid ikke å gå inn på.
Det Kjærvik imidlertid kan si noe om, er kontorets ambisjoner i Nord-Norge.
– Vi skal være det ledene kontoret for prosjektadministrative tjenester i Nord-Norge. Vi er klar over at det tar tid, men vi skal vokse organisk og bygge stein på stein. De nye prosjektene, gjør at vi nå er på jakt etter flere dyktige medarbeidere. Så om noen ønsker å jobbe med noen av regionens mest spennende prosjekter, i et selskap i vekst, er det bare å ta kontakt for en prat, avslutter Kjærvik.