2dc1b90f-9dd7-4993-a944-00d7cda542ac

GRATULERER: Vinner av Norsk Lyspris 2019 for Beste utendørsprosjekt. Kaizersplass Bryne

Veldig gledelig at Novaform har bidratt i et prosjekt fra A-Å, der alle involverte får oppmerksomhet, for sin innsats i prosjektet.

Novaform sammen med byggherre (Time kommune), lysdesigner og montører, er vinner av Norsk Lyspris 2019 for beste utendørsprosjekt.

 

https://lyskultur.no/nyheter/her-er-vinnerne-av-norsk-lyspris-2019/

Juryens begrunnelse: Lysdesignet viser lekenhet, oppfinnsomhet og en frihet til å la lys og lysstyring spille sammen for å skape en større opplevelse. Når man entrer plassen går man på scenen. Movingheads, røykmaskiner, oljetønner og chesterfield er ikke de vanligste ingrediensene for å lage et uterom, men hører hjemme her. Lysdesigneren evner å holde godt tak i den røde tråden og bringe sammen de mange elementene og visuelle virkemidlene til en helhet. Plassen fremstår som et stort konseptuelt grep. De lykkes med de eksperimentelle interaktive detaljene som er med på å åpne plassen for publikum – ikke minst den yngre garde. All ære til Time kommune som har latt belysningen spille førstefiolin i planleggingen av offentlig byrom, og med det skapt en nytenkende, spektakulær, inviterende og veldig inspirerende plass.

Fakta:
Eier: Time Kommune
Bruker/leietaker: Offentlig plass
Lysdesign: Halvor Næss Belysningsdesigner AS
Rådgivende ingeniør elektro: Lyse
Landskapsarkitekt: Dimensjon
Leverandører: Bright, SGM, Atelje Lyktan, Nortronic, iGuzzini, Stolper, ERCO, Vanpee og SML Lighting
Installatør: Lysfix AS